fbpx

President Bouterse: “Volk brengt soevereine wil tot uiting”

GFC NIEUWS- “Het is is een heel belangrijk moment voor ons allen en voor Suriname. Omdat het een periode afsluit en een periode gaat inluiden waarin het volk zijn soevereine wil tot uiting brengt,” aldus Desi president die vanmorgen zijn stem uitbracht.
De president heeft samen met echtgenote Ingrid Bouterse-Waldring zijn stem uitgebracht. Dat deed het staatshoofd op het stembureau op de O.S. Clevia aan de Pisangrodjostraat. Het staatshoofd sprak van een heel belangrijk voor ons allen en voor Suriname.
Vervolgens kreeg hij twee stembiljetten overhandigd door de voorzitter van het stembureau. De biljetten deponeerde hij na zijn plicht vervuld te hebben in de daarvoor bestemde bussen. First lady Ingrid Bouterse-Waldring volgde dezelfde procedure.
Er was veel pers op de been om het moment waarop het presidentiële echtpaar naar de bus ging, vast te leggen. Uit gesprekken kwam duidelijk vast te staan dat men heel vroeg de burgerplicht wilde vervullen om vervolgens thuis rustig de uitslag af te wachten. De sfeer bij het stembureau mag rustig genoemd worden.
Op de vraag wat de verkiezingen betekenen, zei de president dat die alles voor de democratie betekenen. “In die zin dat we er alles aan doen om het democratische recht van de mensen daadwerkelijk te doen beleven en dat zij bepalen wat er gaat gebeuren de komende vijf jaren,” voegde hij eraan toe.
President Bouterse, die eerder had opgeroepen op tot rust en sportiviteit op de dag der stemming, trok nadat hij zijn plicht had vervuld het veld in om verschillende plekken te bezoeken.

BEKIJK OOK
Asycudasysteem weer volledig bereikbaar