President Bouterse voert overleg met premier Antigua & Barbuda

President Desiré Bouterse heeft premier Gaston Browne van Antigua & Barbuda ontvangen voor bilateraal overleg.

De president vindt deze ontmoeting belangrijk, omdat Suriname alle mogelijkheden die kunnen leiden tot economische ontwikkeling optimaal moet benutten. Het overleg had als centraal doel een hechtere samenwerking tussen beide naties, teneinde wederzijds voordeel te realiseren.

Aan dit overleg in het presidentieel paleis participeerden van Surinaamse zijde de ministers: Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, Ronni Benschop van Defensie, Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij, Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen en Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie.

De delegatie bracht daarna bezoeken aan de vliegmaatschappijen Fly Allways en Suriname Airways. Ook is er in de avond een ontmoeting met ondernemers uit de agrarische-, mijnbouw-en horecasector.

Op 29 mei zullen er veldbezoekjes plaatsvinden en zal er een persmoment worden gehouden te Colakreek in het district Para. Op het ressort zal een samenwerkingsovereenkomst worden getekend, die als leidraad zal dienen bij het uitvoeren van de gemaakte afspraken.

Overige berichten