fbpx
President Bouterse voert overleg met premier Antigua & Barbuda

President Desiré Bouterse heeft premier Gaston Browne van Antigua & Barbuda ontvangen voor bilateraal overleg.

De president vindt deze ontmoeting belangrijk, omdat Suriname alle mogelijkheden die kunnen leiden tot economische ontwikkeling optimaal moet benutten. Het overleg had als centraal doel een hechtere samenwerking tussen beide naties, teneinde wederzijds voordeel te realiseren.

Aan dit overleg in het presidentieel paleis participeerden van Surinaamse zijde de ministers: Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, Ronni Benschop van Defensie, Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij, Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen en Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie.

De delegatie bracht daarna bezoeken aan de vliegmaatschappijen Fly Allways en Suriname Airways. Ook is er in de avond een ontmoeting met ondernemers uit de agrarische-, mijnbouw-en horecasector.

Op 29 mei zullen er veldbezoekjes plaatsvinden en zal er een persmoment worden gehouden te Colakreek in het district Para. Op het ressort zal een samenwerkingsovereenkomst worden getekend, die als leidraad zal dienen bij het uitvoeren van de gemaakte afspraken.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…