President Bouterse: “Suriname niet langer land van gemiste kansen”

GFC NIEUWS- “Ik hoor vaak “Suriname is het land van de gemiste kansen. Met deze olievondst doe ik een beroep dat het de laatste keer zal zijn dat men dit zal zeggen.”
Zo sprak NDP-voorzitter Desiré Bouterse vrijdagavond tijdens een kadermeeting van zijn politieke organisatie.
Volgens Bouterse heeft de Almachtige Suriname gezegend met niet alleen een significante olievoorraad, maar ook een onvoorstelbare hoeveelheid gas in de bodem. Wat volgens hem nu nodig is, is: samen bundelen, de handen ineen slaan, uit fouten leren, kijken naar de toekomst en de uiteengezette missie volgen. “Dan mag dit niet misgaan”, aldus Bouterse die elke Suriname oproept om achter de missie te staan. “Het is geen NDP- of fractie aangelegenheid, maar een nationale zaak”, voegde hij eraan toe.
Hoewel er volgens de regeringsleider nu gesproken kan worden over het Bakhuys-project, ontsluiting van het binnenland, vliegvelden en zeehavens, is het zaak dat een belangrijk deel van de middelen uit de oliesector in het Spaar- en Stabilisatiefonds gestopt worden. Hiermee moet ervoor gezorgd worden dat ons onderwijs, volksgezondheid en infrastructuur verbeterd en gemoderniseerd worden. “We hebben verschrikkelijk veel werk”, zegt hij.
Hij ging ook in op zijn laatste gesprek met bedrijfsleven in het kader van de informatiesessies betreffende de overname van de Afobaka-stuwdam. Volgens Bouterse hebben de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven terecht de opmerking gemaakt over een gebrekkige communicatie van de regering met deze groep.
“Als regeringsleider voel jij je aangesproken, maar wat waar is is waar”, zegt Bouterse. Volgens hem moet het moment van de olievondst daarom worden aangegrepen om alle ter zake deskundigen bij elkaar te brengen om te kijken hoe de olievondst verder georganiseerd kan worden en structuur kan worden gegeven. Het is zaak dat Suriname er maximaal profijt van gaat hebben.

Overige berichten