fbpx
President Bouterse: “Suriname kiest altijd voor vrede en dialoog”

“Suriname kiest altijd de weg van vrede en dialoog.” Dit zei president Desiré Delano Bouterse tijdens Museumn8 in de Memre Buku Kazerne.

Vrede is volgens het staatshoofd het grootste exportproduct van het land. Schoolkinderen werden zaterdagavond verrast door de aanwezigheid van de president die werd binnengehaald als living legend.

De kinderen mochten het staatshoofd vragen stellen die ook keurig werden beantwoord door de regeringsleider. Een van kinderen vroeg het staatshoofd hoe hij weet wanneer een land in oorlog is.

De president antwoordde dat het duidelijk zal zijn aan de hand van bewegingen van de tegenstander. Bouterse benadrukte evenwel dat ons land geen oorlog voert maar problemen oplost via dialoog. Door te praten kan altijd erger worden voorkomen. Ons land heeft volgens de president ook respect voor de soevereiniteit van andere landen.

Het staatshoofd wees ook op het feit dat in Suriname iedereen vredig met elkaar omgaat. Vrede is in zijn ogen het belangrijkste exportproduct van het land. Ook over de vlag van Suriname stelde een van de tieners een vraag.

President Bouterse wees bij zijn beantwoording op het belang van de vlag als bindmiddel voor de natie en het versterken van de eenheid onder het volk. De kinderen stelden veel vragen over het leger en het militair zijn. Ook op deze vragen ging de regeringsleider keurig in.

Tijdens dit gesprek hebben de aanwezige jongeren meer over de sociale kant van de president gehoord. Hij liet bijvoorbeeld weten dat hij altijd te vinden is voor een portie bruine bonen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…