fbpx

President Bouterse: “Suriname in transitie qua Covid én regering”

GFC NIEUWS- Suriname gaat de komende periode naar een transitie in het land, niet alleen qua Covid-maatregelen maar ook qua regering.
Het voorgaande zei president Desiré Bouterse zaterdag in zijn televisietoespraak ter zake Covid-19 in Suriname. Het staatshoofd, dat een versoepeling van de full lockdown heeft aangekondigd ingaande zondag 21 juni, zegt dat het overleg over de transitie van regering plaatsvindt. “Laten wij ons in deze periode scharen achter één verbindend doel: onze liefde voor Suriname,” luidt zijn oproep.
Aangezien enkele activiteiten deels weer opstarten, vraagt president Bouterse dat de samenleving op haar gezondheid let. “Let u erop dat u de algehele hygiëne voorzorgsmaatregelen in acht neemt. Dit betekent dat u de sociale afstand bewaart, frequent uw handen wast en mond- en neusbedekking draagt.”
De president benadrukt dat het opbouwen van weerstand nu het belangrijkste is. “Zeker nu wij ons in de regentijd bevinden; een periode waarbij velen van ons vatbaar zijn voor ziektes. Eet u voldoende groente en fruit, drinkt u veel water. Zet u uw ramen en deuren open zodat er ventilatie is, en zit u af en toe in de zon.”

BEKIJK OOK
Vermiste 18-jarige tiener terecht