fbpx

President Bouterse schenkt aandacht aan situatie basisschool Brownsweg

Op instructie van president Desiré Bouterse zullen de bouwwerkzaamheden op de basisschool van Brownsweg te Brokopondo hervat worden. Tijdens zijn recent werkbezoek aan dit gebied heeft het staatshoofd notie genomen van de behoefte aan meer lokalen, onderwijswoningen en een mediatheek.

Ouders en bewoners hebben onder meer de noden ten aanzien van de onderwijsinstelling bij de regeringsleider gelegd tijdens een ontmoeting te Brownsweg. In de huidige situatie zitten er ongeveer 50 leerlingen in een leslokaal. Daar wil de president zo spoedig mogelijk verandering in.

President Bouterse heeft aan de hand van hetgeen hij heeft aangehoord een overlegmoment gehad met minister Lilian Ferrier en directeur Natasia Bennanon van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad en de aannemer Henry Klas. Overeengekomen is dat de bouwwerkzaamheden zullen aanvangen op 31 oktober. De bedoeling is dat er acht leslokalen en vier onderwijzerswoningen worden afgebouwd. Deze zullen na de kerstvakantie opgeleverd worden.

OOK INTERESSANT
Familie Habib uit Nederland zorgt voor honderden warme maaltijden behoeftige burgers

De regering vindt het noodzakelijk dat kinderen goed onderwijs genieten en zal er dus alles aan doen dat de situatie begin volgend jaar beter zal zijn voor leerlingen en leerkrachten van deze school.