President Bouterse praat met groepen in Marowijne

President Desire Bouterse heeft tijdens zijn bezoek aan het district Marowijne ontmoetingen gehad met verschillende groepen en organisaties.

Het staatshoofd heeft van gedachten gewisseld met onder andere gepensioneerden, schoolleiders, kerkleiders, ondernemers, het traditioneel gezag en jongeren.

De groepen hebben met de president gesproken over de vraagstukken in hun omgeving en hebben daarbij ook voorstellen gedaan om de bestaande knelpunten op te lossen.

Ook is er gesproken over de drinkwaterproblematiek in sommige gebieden, huisvesting, sport en recreatie en telecommunicatie. Het staatshoofd heeft aangegeven binnen regeringsverband aan oplossingsmodellen te werken. Gedurende zijn verblijf in Marowijne heeft president Bouterse herhaaldelijk aangegeven dat er samengewerkt moet worden om het land tot ontwikkeling te brengen.

Districtscommissaris Kenya Pansa van Marowijne-Zuidwest die ook bij de gesprekken aanwezig was, zegt dat de ontmoetingen tussen de president en de groepen zeer vruchtbaar waren. “De overlegmomenten waren welkom en zullen ertoe bijdragen om het beleid naar een hoger niveau te tillen,” aldus de dc.

De gesprekken vonden plaats te Moengo en Albina. De president kreeg ook een rondleiding in het Marwina Ziekenhuis. Het staatshoofd heeft tijdens zijn bezoek de Agro Coöperatie Wi Uma fu Sranan onder leiding van Tanja Lieuw a Sjoe als voorbeeld gesteld van ondernemerschap onder vrouwen.

Overige berichten