President Bouterse; “Potentieel Suriname niet te onderschatten”

President Desiré Bouterse zegt dat Suriname open staat om de samenwerking met de Verenigde Staten van Amerika te versterken.

“Op basis van de vele voordelen die Suriname biedt voor de regio en de wereld, hebben de betrekkingen tussen Suriname en de VS dan ook veel potentieel om op veel gebieden een sterker strategisch partnerschap tot stand te brengen. In onze wereld waar energiediplomatie, waterdiplomatie, bosdiplomatie en de zoektocht naar meer natuurlijke hulpbronnen hoog op de agenda van landen staan, is het enorme potentieel van Suriname niet te onderschatten”, aldus Bouterse.

“De betrokkenheid van de particuliere sector van de VS in de winningssector is de afgelopen decennia al een productieve geweest. Suriname heeft vele multinationals verwelkomd in de goudwinning en offshore olie-exploratieactiviteiten. Op dit moment is de VS de grootste belegger in de extractieve sector in Suriname.”

“Het is mijn verwachting dat de recente ontwikkelingen in het Guyana-bekken met betrekking tot de immense bevestigde en geprojecteerde reserves van koolwaterstoffen een belangrijke spelwissel zullen vormen in de geostrategische betrekkingen tussen landen in Noord- en Zuid-Amerika”, aldus de president.

De president heeft de bovengenoemde zaken aangehaald tijdens zijn toespraak bij de viering van de 243ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten van Amerika. Deze activiteit heeft plaatsgevonden op de residentie van de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn-Williams.

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...