President Bouterse positief over prestaties sporters

President Desiré Bouterse schuift zijn trots voor de prestaties van Surinaamse sporters op internationaal en nationaal niveau niet onder stoelen of banken. “Ik heb u al vaker aangegeven dat onze sporters, onze topsporters in verschillende takken van sport met hun verbluffende topprestaties op internationaal vlak, ons land hoog aanzien geven in de wereld”. Zo uitte de president zijn tevredenheid over de sporters tijdens zijn nieuwjaarstoespraak voor 2019.

Tijdens zijn toespraak blikte de regeringsleider tevreden terug op het internationaal bokstoernooi, welke recent werd georganiseerd op Surinaamse bodem. De president noemt dit een unicum, “des te meer omdat Tyrone Spong niet alleen zijn internationale titel in ons land heeft verdedigd, maar door zijn ijzeren wilskracht en zijn grote doorzettingsvermogen, ondanks een opgelopen kapotte hand reeds in de eerste ronde, zijn titel heeft verdedigd en behouden. De naam Suriname is weer gegrift in de internationale annalen, nu via de bokssport!”

De regering onder leiding van president Bouterse maakt zich er sterk voor om sporters die prestaties neerzetten steeds beter te waarderen en ondersteunen om meer succes te boeken. Ook worden er voortdurend inspanningen gepleegd om de randvoorwaarden voor de ontwikkeling en mogelijkheden op het gebied van sport te blijven verbeteren.(GFC)

Overige berichten