fbpx

President Bouterse pakt de draad weer op

President Desiré Bouterse voelt zich helemaal uitgerust en is gereed om aan de slag te gaan. Samen met vicepresident Ashwin Adhin stond hij aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) te woord. Het gesprek vond plaats op het Presidentieel Paleis.

Het staatshoofd is de vicepresident enorm dankbaar voor de goede job die de bewindsman de afgelopen periode heeft gedaan als waarnemend president. Er is onderling veel gecommuniceerd omdat het werk door moest gaan. De vp zegt blij te zijn om het staatshoofd in goede conditie te zien en heeft de periode van ruim een maand toen hij als president waarnam, als zeer leerrijk ervaren.

President Bouterse zegt dat de regering doorgaat met het uitvoeren van de speerpunten binnen het beleid zoals onderwijs, volksgezondheid en veiligheid. Deze zaken kosten veel geld, stelde hij.

Het kabinet zal zich ook buigen over de financiële situatie en zal ongetwijfeld doorgaan met het verder gezond maken van de economie, zei de president die verder stelt dat ons land langzaam uit het dal kruipt.

OOK INTERESSANT
Sinds begin dit jaar meer dan 530 doden in Haïti door rellen en bijna 300 ontvoerd

Aan de inkomstenzijde moet er volgens president Bouterse nog heel veel gebeuren. Er zullen gesprekken komen met Financiën, de douane, de Belastingdienst en het bedrijfsleven om tot een werkbare aanpak te komen. Het staatshoofd geeft aan, dat er veel werk aan de winkel is. De regering zal naar zeggen van de president alles doen om op het stuk van educatie grote investeringen te plegen.

President Bouterse haalde de bouw van de studentenflats aan welke ruimte zal bieden aan het accommoderen van ruim 1500 schoolgaanden. De president wordt hierin ondersteund door vice president Adhin. Hij zegt te weten welke hoge kosten deze groep moet maken voor verdere studie. De bouw van de studentenflats ziet de bewindsman als een welkome oplossing.(GFC)