fbpx

President Bouterse ontving minister Lavrov voor kort onderhoud

GFC NIEUWS-President Desiré Bouterse heeft een korte ontmoeting gehad met de minister van Buitenlandse Zaken van Rusland, Sergey Lavrov.

Tijdens deze tête-à-tête is gesproken over de relatie tussen beide landen.

Volgens het staatshoofd kan dit bezoek gezien worden als een historisch moment, aangezien Rusland gerekend kan worden tot een van de grootste mogendheden van de wereld.

De president vindt het tijd dat wij Surinamers meer liefde voor ons land hebben. Het mag niet aan de buitenlander liggen dat zij de potentie van Suriname inziet, maar dat wij het zelf inzien.

De president gaf verder aan dat Suriname op diverse gebieden voordelen heeft aan dit bezoek, waaronder op het gebied van volksgezondheid en onderwijs.

Tijdens het gesprek van minister Lavrov met vice president Michael Ashwin Adhin is onder meer van gedachten gewisseld over de connectivity. Vicepresident Adhin stelt dat ook gesproken is over de agrarische sector.

Volgens de bewindsman is nagegaan welke rol van betekenis ons land kan hebben in de relatie met de Russische Federatie. Ook op het gebied van de mijnbouwsector is er van gedachten gewisseld.

Rusland is politiek strategisch een belangrijke partner benadrukte de vice president, die van mening is dat Suriname daarvan maximaal gebruik moet maken.

De minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie, Sergey Lavrov, was voor een kort officieel bezoek in Suriname.

De bewindsman is vrijdagavond geland in Suriname. Minister Lavrov was in Brazilië voor een meeting van de BRICS.

In de BRICS zitten Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. De minister vertrok vandaag terug naar Rusland.

Overige berichten