fbpx

President Bouterse ontmoet Surinaamse studenten in China

GFC NIEUWS- Te midden van zijn drukke agenda in het kader van het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, heeft president Desiré Bouterse tijd vrij gemaakt om Surinaamse studenten te ontmoeten.

In een zeer ontspannen sfeer sprak het staatshoofd de 22 studenten toe.

Hij gaf aan dat het niet correct zou zijn de groep niet te bezoeken, terwijl hij op Staatsbezoek is. Hij sprak ze allemaal moed in en riep ze op om Suriname op een waardige wijze uit te dragen.

De president stond kort stil bij de hechte relatie tussen Suriname en China en gaf hij aan dat de beide landen strategische partners zijn. Ook de goede geografische positie van ons land als hub moet goed worden gebruikt.

President Bouterse gaf de wens te kennen dat meer studenten de stap maken om in China te studeren. Hij riep de groep op elkaar te ondersteunen, want daardoor is veel te bereiken.

Het staatshoofd spoorde de studenten aan hun studie binnen de afgesproken tijd af te ronden, om hun krachten aan Suriname te kunnen geven.

BEKIJK OOK
DNA-lid Sampie uit bezorgdheid: Spuipoorten Afobaka waterkrachtcentrale ingaande 10 december weer open

Ook first lady Ingrid Bouterse-Waldring sprak de groep moed in en wenste hen veel succes toe.

Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, die ook aanwezig was zei waardering te hebben voor studenten die in een ander land en in een vreemde taal studeren.

Minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle onderstreepte het samenwerken binnen de groep en dat de mogelijkheden die er zijn goed moeten worden benut.

DNA-lid William Waidoe merkte op dat er geen tegen slagen genoeg zijn om de studenten van hun voorgenomen pad af te krijgen.

Na de korte toespraken kregen de studenten een etentje aangeboden waarna ze hun ervaring in China met de president en zijn gevolg deelden.

Het staatshoofd mocht van de groep, een portret gemaakt door een van de studenten in ontvangst nemen.

Ambassadeur van Suriname van China, Patty Chen, gaf aan dat de ambassade altijd klaar staat om de studenten te helpen.

De president zei tot slot dat Suriname trots is op de studenten.