fbpx

President Bouterse onderstreept bijdrage Brokopondo aan ontwikkeling land

President Desi Bouterse riep in zijn Srefidensi-toespraak de mensen uit Brokopondo op om trots te zijn op zichzelf. “Brokopondo na wan fu den district sa e sorgu a kondre dis, ” zei de president doelende op de elektriciteit uit dit district en de mijnbouwopbrengsten die worden ingezet voor het land.

De president hekelde het feit dat de dorpen in dit woongebied pas na 35 jaar na de dam over elektriciteit mochten beschikken terwijl andere gebieden die verder liggen eerder voorzien werden.

Het staatshoofd schoof het niet onder stoelen of banken dat hij de bijdrage van het district aan de ontwikkeling van dat land enorm waardeert. Hij noemde het mijnen van delfstoffen, de jongeren van Makamboa en andere successen die op dit gebied zijn geboekt in dit gebied.

OOK INTERESSANT
Schoolvoedingsproject ministerie Onderwijs stopgezet vanwege gebrek aan middelen

“Brokopondo e du moro sani,” verwees president Bouterse naar landbouwprojecten die minder bekend zijn voor de gemeenschap. De vrouwen te Kapasikele zijn een goed voorbeeld voor de plaatselijke gemeenschap volgens de president. “Gi den wan bigi anu,” vroeg de president de aanwezigen om hulde te brengen aan de vrouwen.

Deze vrouwen staan achter het initiatief om brood te bakken met 40% cassave. Het staatshoofd onderstreept het feit dat er hierdoor minder tarwe geïmporteerd hoeft te worden en de cassave lokaal geproduceerd kan worden.

Ook noemt de president de vraag vanuit IamGold naar meer eieren. Hij riep jongeren in te gaan op deze en soortgelijke kansen voor deze doelgroep. “Er is werk te doen” zegt de staatsman.(GFC)