fbpx

President Bouterse niet eens met kritiek over kasreserve

President Desiré Bouterse heeft geen boodschap aan onterechte kritiek over het functioneren van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en het kasreservebeleid.

Het kan er bij het staatshoofd niet in dat kwaadwilligen onterecht onrust trachten te zaaien in de samenleving, schrijft het NII. “Ik hoorde laatst ook dat de dam half gescheurd is. Als wij daarop gaan inspelen, dan geloof ik dat wij onze tijd verdoen,” aldus president Bouterse.

De president zegt dat CBvS-governor Robert-Gray van Trikt deskundig is en hij geloof heeft in de woorden van de governor. Hij benadrukt dat de governor goed contact heeft met de financiële instellingen. Zo heeft de Surinaamse Bankiersvereniging het vreemde valuta kasreservebeleid van de CBvS onder strikte voorwaarden ondersteund. Volgens de president is er voldoende deskundigheid om aan te geven waarmee Suriname bezig is en de rust daardoor te garanderen.

BEKIJK OOK
Suriname Investment and Trade Agency moet investeerders aantrekken en ‘Surinaamse producten exporteren’

Kritiek over het kasreservebeleid door oud-bankier Jim Bousaid en assembleelid Edward Belfort legt het staatshoofd naast zich neer.

De president stond journalisten woensdag te woord, kort nadat er een persontmoeting is gehouden in verband met het bilateraal overleg tussen Suriname en Antigua en Barbuda. Het overleg had als doel om de samenwerking tussen beide landen te verstevigen. Suriname zal in dit kader landbouwgewassen produceren en exporteren naar het eiland.