fbpx
Facebook Pagelike Widget

President Bouterse niet eens met kritiek over kasreserve

President Desiré Bouterse heeft geen boodschap aan onterechte kritiek over het functioneren van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en het kasreservebeleid.

Het kan er bij het staatshoofd niet in dat kwaadwilligen onterecht onrust trachten te zaaien in de samenleving, schrijft het NII. “Ik hoorde laatst ook dat de dam half gescheurd is. Als wij daarop gaan inspelen, dan geloof ik dat wij onze tijd verdoen,” aldus president Bouterse.

De president zegt dat CBvS-governor Robert-Gray van Trikt deskundig is en hij geloof heeft in de woorden van de governor. Hij benadrukt dat de governor goed contact heeft met de financiële instellingen. Zo heeft de Surinaamse Bankiersvereniging het vreemde valuta kasreservebeleid van de CBvS onder strikte voorwaarden ondersteund. Volgens de president is er voldoende deskundigheid om aan te geven waarmee Suriname bezig is en de rust daardoor te garanderen.

Kritiek over het kasreservebeleid door oud-bankier Jim Bousaid en assembleelid Edward Belfort legt het staatshoofd naast zich neer.

De president stond journalisten woensdag te woord, kort nadat er een persontmoeting is gehouden in verband met het bilateraal overleg tussen Suriname en Antigua en Barbuda. Het overleg had als doel om de samenwerking tussen beide landen te verstevigen. Suriname zal in dit kader landbouwgewassen produceren en exporteren naar het eiland.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…