fbpx

President Bouterse neemt zestal geloofsbrieven in ontvangst

GFC NIEUWS- Zes ambassadeurs hebben woensdag hun geloofsbrieven aangeboden aan president Desiré Bouterse.

Het gaat om de ambassadeurs Igor Azcuy González van Cuba met als standplaats Paramaribo, Tatsuo Hirayama van Japan met als standplaats Port of Spain, Bruce Geoffrey Lendon van Australië eveneens met Port of Spain als standplaats, Carlos Nuno Almeida de Sousa Amaro van Portugal met als standplaats Caracas, Sandra Lang Linkensederová van Tsjechië met als standplaats Brasilia en Fernando Ponz van de Europese Unie met als standplaats Georgetown.

Nadat de ambassadeurs hun brieven hebben aangeboden, hebben zij in een kort onderhoud met de president de relatie en de aandachtspunten tussen Suriname en hun land besproken.

Voor de Cubaanse ambassadeur, Igor Azcuy González, is de medische sector een aandachtspunt waar hij zeker zijn krachten in zal stoppen. Hiernaast heeft de ambassadeur ook de situatie in de regio besproken met het staatshoofd. Voor hem is belangrijk dat problemen middels dialoog, in alle vrede, worden aangepakt.

BEKIJK OOK
Voortvluchtige vuurwapengevaarlijke verdachte opgepakt voor brute beroving

Ambassadeur Bruce Geoffrey Lendon van Australië is erg onder de indruk van zijn ontvangst. Hij zal zich inzetten om Suriname te ondersteunen bij gemeenschap ontwikkelingsprojecten. Het is voor hem belangrijk dat Surinamers hun vaardigheden en skills op diverse gebieden verder ontwikkeld.

Voor de Tsjechische ambassadeur, Sandra Lang Linkensederová, ligt de focus op onderwijs. De bewindsvrouw zal samen met de Surinaamse regering nagaan wat de mogelijkheden zijn om Surinaamse studenten naar Tsjechië te sturen voor studiedoeleinden.