fbpx

President Bouterse neemt vuilverbrandingsoven in gebruik te Kalebaskreek

Het dorp Kalebaskreek is het tweede dorp dat voorzien is van een vuilverbrandingsoven.

Onder toeziend oog van de geestesvader van het project “vuilverbrandingsovens” president Desi Bouterse vond de oplevering plaats. Met deze ovens moet voorkomen worden dat vuil overal gedumpt wordt.

De volgende verbrandingsoven wordt over vier weken geopend te Corneliskondre. Een maand terug was het First lady, Ingrid Bouterse-Waldring die de eerste vuilverbrandingsoven in gebruik nam te Wageningen, Nickerie. Er zullen dit jaar in totaal twintig vuilverbrandingsovens op verschillende locaties worden geplaatst.

Vier dorpen langs de Nickerierivier en het Wayambogebied zullen ook worden voorzien. Er zullen ook grotere plannen volgen voor wat betreft de vuilverwerking landelijk, verzekert de minister van Volksgezondheid Antoine Elias de gemeenschap.

Met de vuilverbrandingsovens wenst de president in te spelen op een zoveel als mogelijk milieuvriendelijke manier van vuilverwerking. Met de vuilverbrandingsovens zal ook een enorme bijdrage worden geleverd worden aan de toeristen- en milieuvriendelijk houden van het binnenland.

De minister zegt dat de oven te Kalebaskreek overgedragen is aan de districtscommissaris, die verantwoordelijk is voor het beheer. Er zijn mensen ter plekke getraind om de oven te bedienen.

Zo een oven kan een levensduur van maximaal twintig jaar hebben. De verbrandingsoven kan per keer 150 kilo aan huisvuil verbranden en tot wel zes keer per dag. Materiaal zoals plastic, glas en blikken zijn niet voor de oven bestemd.