fbpx
President Bouterse met politieke organisaties vandaag in gesprek over verkiezingen en Covid-19

GFC NIEUWS- President Desi Bouterse heeft diverse politieke organisaties voor vandaag uitgenodigd om te praten over de organisatie van de verkiezingen van 25 mei en Covid-19 in Suriname.

Eerder had het Anti-Fraude Platform in twee brieven aan de president diverse voorstellen gedaan met betrekking tot de verkiezingen.

Het Platform kijkt in deze nog steeds uit naar een reactie van de president en een samenspraak met alle politieke partijen die zullen deelnemen aan de verkiezing uitgeschreven voor 25 mei 2020.

De politieke partijen die deel uitmaken van het Anti-Fraude Platform (VHP, NPS, PL, ABOP, DOE, PALU, DA’91, DNL, STREI, PRO, A20, SPA), geven in een verklaring naar aanleiding van de uitnodiging van de president aan dat conform de wettelijke procedures het ondertussen duidelijk is welke politieke partijen zullen deelnemen aan de komende verkiezing.

“Met het oog op de inachtneming van de principes van behoorlijk bestuur en democratie die voor elke verkiezing gehanteerd worden, verbaast het ons dat voor de vergadering van vandaag inzake Covid-19 en de verkiezingen, de president niet alle politieke partijen die meedoen aan de verkiezing heeft uitgenodigd.”

Het Platform verwijst in deze naar de twee brieven recentelijk gezonden naar de president inzake voorstellen voor de verkiezing met het oog op Covid-19.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…