fbpx

President Bouterse met politieke organisaties vandaag in gesprek over verkiezingen en Covid-19

GFC NIEUWS- President Desi Bouterse heeft diverse politieke organisaties voor vandaag uitgenodigd om te praten over de organisatie van de verkiezingen van 25 mei en Covid-19 in Suriname.
Eerder had het Anti-Fraude Platform in twee brieven aan de president diverse voorstellen gedaan met betrekking tot de verkiezingen.
Het Platform kijkt in deze nog steeds uit naar een reactie van de president en een samenspraak met alle politieke partijen die zullen deelnemen aan de verkiezing uitgeschreven voor 25 mei 2020.
De politieke partijen die deel uitmaken van het Anti-Fraude Platform (VHP, NPS, PL, ABOP, DOE, PALU, DA’91, DNL, STREI, PRO, A20, SPA), geven in een verklaring naar aanleiding van de uitnodiging van de president aan dat conform de wettelijke procedures het ondertussen duidelijk is welke politieke partijen zullen deelnemen aan de komende verkiezing.
“Met het oog op de inachtneming van de principes van behoorlijk bestuur en democratie die voor elke verkiezing gehanteerd worden, verbaast het ons dat voor de vergadering van vandaag inzake Covid-19 en de verkiezingen, de president niet alle politieke partijen die meedoen aan de verkiezing heeft uitgenodigd.”
Het Platform verwijst in deze naar de twee brieven recentelijk gezonden naar de president inzake voorstellen voor de verkiezing met het oog op Covid-19.

BEKIJK OOK
Gevechtsspecialisten Korps Speciale Troepen scherpen vaardigheden aan