President Bouterse: “Met alle ten dienste staande middelen import COVID-19 tegengaan”

GFC NIEUWS- Suriname heeft volgens president Desiré Bouterse snel gehandeld door in het kader van het COVID-19, coronavirus, het luchtruim in de nacht van 13 op 14 maart te sluiten voor reizigers.
Het staatshoofd zegt dat wij namelijk met alle ons ten dienste staande middelen import van het virus moeten tegengaan. “Dit is een must voor ons, want dit virus komt van buiten. Onze grenzen, over land, ter zee en via de lucht, zijn daarom voor onbepaalde tijd afgegrendeld”, aldus president Bouterse, die vandaag de natie toesprak in het kader van het om zich geen grijpende coronavirus en de ingrijpende maatregelen nationaal als internationaal.
Regeringen in de wereld nemen, aldus het Surinaamse staatshoofd, rigoureuze maatregelen om het virus te bestrijden. Deze maatregelen zijn zeker niet aangenaam, maar zijn onvermijdelijk. Ook de Surinaamse regering is direct in actie gegaan. President Bouterse: “Wij zullen krachtig en kordaat moeten handelen om het coronavirus verder buiten de deur te houden en, vooral, om de snelle verspreiding te vermijden.”
Het staatshoofd wijst op het lijden dat dat velen om ons heen in de nu reeds moeten voelen door dit virus. Ook hebben zelfs grote landen nu al moeite om hun economieën op de rails te houden, terwijl hun samenlevingen onverwachtse en hevige welzijnstekorten incasseren. President Bouterse praat van zorgelijke omstandigheden, waaronder bijna de hele wereldgemeenschap al circa drie maanden lijdt. “De internationale berichten die wij te horen en te zien krijgen, zijn van een diepe menselijke en maatschappelijke crisis, welke wij sinds de Tweede Wereldoorlog wereldwijd niet meer meegemaakt hebben.”
Suriname is volgens hem op 13 maart ook deel geworden van deze toestand door een geïmporteerd geval van het virus. Wetenschappers hebben al vastgesteld dat het coronavirus enorm besmettelijk is en zich razendsnel verspreidt onder mensen. Indien er niet onmiddellijk vergaande preventieve, medische, bewustwordings-, opvang- en isolatiemaatregelen worden genomen door regering en samenleving als geheel, kan het virus dus ontzettend veel zieken veroorzaken.
Volgens president Bouterse is het gerezen probleem politiek overschrijdend. “Het gaat om een nationale zaak.” Hij roept daarom iedereen op om samen te werken om samen Suriname te wapenen tegen COVID-19.

Overige berichten