fbpx
President Bouterse: “Met alle ten dienste staande middelen import COVID-19 tegengaan”

GFC NIEUWS- Suriname heeft volgens president Desiré Bouterse snel gehandeld door in het kader van het COVID-19, coronavirus, het luchtruim in de nacht van 13 op 14 maart te sluiten voor reizigers.

Het staatshoofd zegt dat wij namelijk met alle ons ten dienste staande middelen import van het virus moeten tegengaan. “Dit is een must voor ons, want dit virus komt van buiten. Onze grenzen, over land, ter zee en via de lucht, zijn daarom voor onbepaalde tijd afgegrendeld”, aldus president Bouterse, die vandaag de natie toesprak in het kader van het om zich geen grijpende coronavirus en de ingrijpende maatregelen nationaal als internationaal.

Regeringen in de wereld nemen, aldus het Surinaamse staatshoofd, rigoureuze maatregelen om het virus te bestrijden. Deze maatregelen zijn zeker niet aangenaam, maar zijn onvermijdelijk. Ook de Surinaamse regering is direct in actie gegaan. President Bouterse: “Wij zullen krachtig en kordaat moeten handelen om het coronavirus verder buiten de deur te houden en, vooral, om de snelle verspreiding te vermijden.”

Het staatshoofd wijst op het lijden dat dat velen om ons heen in de nu reeds moeten voelen door dit virus. Ook hebben zelfs grote landen nu al moeite om hun economieën op de rails te houden, terwijl hun samenlevingen onverwachtse en hevige welzijnstekorten incasseren. President Bouterse praat van zorgelijke omstandigheden, waaronder bijna de hele wereldgemeenschap al circa drie maanden lijdt. “De internationale berichten die wij te horen en te zien krijgen, zijn van een diepe menselijke en maatschappelijke crisis, welke wij sinds de Tweede Wereldoorlog wereldwijd niet meer meegemaakt hebben.”

Suriname is volgens hem op 13 maart ook deel geworden van deze toestand door een geïmporteerd geval van het virus. Wetenschappers hebben al vastgesteld dat het coronavirus enorm besmettelijk is en zich razendsnel verspreidt onder mensen. Indien er niet onmiddellijk vergaande preventieve, medische, bewustwordings-, opvang- en isolatiemaatregelen worden genomen door regering en samenleving als geheel, kan het virus dus ontzettend veel zieken veroorzaken.

Volgens president Bouterse is het gerezen probleem politiek overschrijdend. “Het gaat om een nationale zaak.” Hij roept daarom iedereen op om samen te werken om samen Suriname te wapenen tegen COVID-19.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…