fbpx
President Bouterse maant samenleving aan tot kalmte

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse heeft tijdens een persconferentie een beroep gedaan op de samenleving om weg te blijven van een batterij aan fake nieuws.

Een voorbeeld daarvan is het gerucht dat DSB-directeur Steven Coutinho met ontslag gestuurd zou worden en eenieder daar achter liep. “We moeten bewust zijn dat er een zware economische aanval op dit land wordt gepleegd, welke zijn weerslag vindt bij het Surinaams volk”, aldus president Bouterse.

Dit lijkt een manier te zijn om te gaan richting de verkiezingen van 25 mei, denkt de president die dit alles afkeurt. Nu al circuleert het gerucht dat er verkiezingsfraude zal plaatsvinden.

Het staatshoofd wees naar de periode vanaf 1987 waarbij er altijd eerlijke verkiezingen zijn gehouden. We moeten samenwerken voor de rust. Als het systeem crasht heeft maar één partij verloren en dat is het land Suriname.

De situatie bij de Centrale Bank van Suriname is erg onsmakelijk. Mogelijk maandag aanstaande wil de president de nieuwe governor aankondigen.

De regering heeft gemeend deze persconferentie te houden naar aanleiding van de recente financieel-economische ontwikkelingen ons land en situatie binnen de Centrale Bank van Suriname.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…