President Bouterse maant samenleving aan tot kalmte

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse heeft tijdens een persconferentie een beroep gedaan op de samenleving om weg te blijven van een batterij aan fake nieuws.
Een voorbeeld daarvan is het gerucht dat DSB-directeur Steven Coutinho met ontslag gestuurd zou worden en eenieder daar achter liep. “We moeten bewust zijn dat er een zware economische aanval op dit land wordt gepleegd, welke zijn weerslag vindt bij het Surinaams volk”, aldus president Bouterse.
Dit lijkt een manier te zijn om te gaan richting de verkiezingen van 25 mei, denkt de president die dit alles afkeurt. Nu al circuleert het gerucht dat er verkiezingsfraude zal plaatsvinden.
Het staatshoofd wees naar de periode vanaf 1987 waarbij er altijd eerlijke verkiezingen zijn gehouden. We moeten samenwerken voor de rust. Als het systeem crasht heeft maar één partij verloren en dat is het land Suriname.
De situatie bij de Centrale Bank van Suriname is erg onsmakelijk. Mogelijk maandag aanstaande wil de president de nieuwe governor aankondigen.
De regering heeft gemeend deze persconferentie te houden naar aanleiding van de recente financieel-economische ontwikkelingen ons land en situatie binnen de Centrale Bank van Suriname.