President Bouterse: “klacht tegen minister Hoefdraad is loze aanval op regering”

GFC NIEUWS- De klacht van de VHP-fractie tegen minister Gillmore Hoefdraad bij de procureur-generaal, is volgens president Desiré Bouterse een loze aanval op de regering.

“Het is een loze aanval op de regering, een politieke stunt, het gaat geen soelaas bieden”, aldus het staatshoofd in het praatprogramma ‘Bakana Tori’.

De president benadrukt dat er niets aan de hand is en spreekt van spijkers op laag water zoeken. De president geeft aan dat leningen bijzonder belangrijk zijn om zaken te concentreren en een beter inzicht te hebben, verder kan hiermee de productie op gang gebracht worden om bij te tijd niet meer te lenen.

Bij het lenen moet er volgens het staatshoofd controle zijn en een stappenplan. Ook moet worden aangegeven in welke fase de lening zich bevindt en wat ermee is gebeurd.

De president verwijst voor wat dit laatste betreft naar de nieuwe Highway. Hij zegt dat er bij de lening voor dit project ook een hele commotie was, maar de weg zal straks een meerwaarde zijn voor de productie en het land.

Het staatshoofd somde ook woningbouw, wegen en productie op als zaken die dankzij leningen van de grond zijn gekomen.

“We moeten kijken wat we ermee doen. Daarenboven creëren wij ook economische activiteit en vertrouwen.”

Over de Wet op de Staatsschuld zegt het staatshoofd dat deze duidelijk is, maar allerlei interpretaties kent. Hij heeft niet graag een wet die voor velerlei interpretaties vatbaar is. Er is daarom reeds een aantal voorstellen gedaan om hiernaar te kijken.

Het grootste probleem volgens de president is echter dat zodra minister Hoefdraad met grote financierders over een lening praat men tegenberichten lanceert, omdat ze weten dat het voor de regering een schot in de roos is.

Het staatshoofd pleit voor verruiming van het leningenplafond en het bespreekbaar maken hiervan in het parlement.

Overige berichten