fbpx
President Bouterse houdt presentatie over projecten te Abena Ston

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse is tijdens zijn werkbezoek aan Abena Ston warm onthaald door de dorpsbewoners.

Tijdens het bezoek heeft het staatshoofd een presentatie gehouden over projecten die door de overheid in dit gebied worden uitgevoerd. De regeringsleider ging gelijk in op vragen die de bewoners stelden, tijdens het bezoek welke het afgelopen maandag heeft plaatsgevonden.

De president werkt samen met minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen, volksvertegenwoordiger Silvana Afonsoewa en burgervader Humpry Jeroe een reeks werkbezoeken aan verschillende dorpen in het Boven Suriname gebied af.

Jeroe zegt blij te zijn met het bezoek van de president in het gebied. Hij heeft de bewoners gevraagd de handen in elkaar te slaan en samen te werken aan verdere ontwikkeling van het land.

Afonsoewa heeft de bewoners aangespoord om vooral ervoor te zorgen dat de kinderen naar school gaan en pleitte ook voor 24 uur stroom. Ze gaf verder aan dat Paramaribo niet alles kan doen, maar als de dorpsbewoners zelf initiatieven nemen er met steun van de overheid veel meer kan gebeuren. Er is ook gepleit voor drinkwater in het dorp.

Minister Akiemboto is blij met het feit dat de president het initiatief neemt om de bewoners te laten zien wat de ontwikkelingen zijn die door de regering tot stand zijn gebracht. Dat men kan zien dat het geen klein werk is, maar dat er heel veel gedaan wordt.

Akiemboto haalde vooral het elektriciteitsprobleem aan, dat het een heet hangijzer is, maar vroeg ook naar wat geduld omdat er nu een project wordt uitgevoerd met zonnepanelen, zodat iedereen van 24 uur stroom kan genieten.

De minister is van oordeel dat elektriciteit voor nog meer ontwikkeling zal zorgen. “Als de panelen er eenmaal zijn, moet het zeker onderhouden worden dat dit langdurig kan meegaan. Dat deze regering werkt hoeft niemand je te vertellen, want het is zichtbaar. Er worden fouten gemaakt dat is er overal, maar er wordt alles aan gedaan dat het hersteld wordt.”

Misiekaba zegt dat er is nooit een regering geweest die zoveel ontwikkeling heeft gerealiseerd in het binnenland. Deze regering weet wat werken is. Hij haalde aan dat samenwerken heel belangrijk is als de ontwikkelingen door moeten gaan. “Deze regering is nog lang niet klaar met het uitvoeren van projecten.”

Bouterse benadrukte dat er geen tijd is om anderen uit te schelden of te beledigen maar om te werken voor nog meer verandering in dit land. De president gaf een uiteenzetting over wat de betekenis is van de revolutie. “Is goed om naar anderen te kijken, maar het best is om eerst naar jezelf te kijken. De ontwikkelingen zijn er en zullen nog meer komen. De ontwikkelingen die nu gaande zijn, zijn niet te stoppen. Een belangrijk ontwikkelingsfactor is de olievondst. Laten we samenwerken en liefde te hebben voor elkaar laten we ernaar toe werken dat onze kinderen het beter hebben dan ons.”

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)