fbpx

President Bouterse: “Het beste plan zoeken voor de toekomst”

GFC NIEUWS- We moeten weten hoe we het beste plan moeten zoeken voor onze toekomst, onze kinderen en onze kindskinderen. Zo sprak president Desiré Bouterse vanmiddag nadat hij met de helikopter in Albina was geland.
Het staatshoofd dat eerder op de dag samen met zijn echtgenote Ingrid Bouterse-Waldring zijn stem had uitgebracht in zijn woonressort Clevia, deed daarna landelijk verschillende plaatsen aan. In zijn boodschap naar het volk zei het staatshoofd, dat warm werd onthaald op Albina en in Marijkedorp, dat op deze dag het volk de baas is.
President Bouterse: “Het volk zet wie zij wil en wij moeten ons hoofd buigen daarvoor. Je hebt altijd winnaars en verliezers. Laten we ons sportief gedragen. Het is niet leuk om te verliezen, maar in alles is er een winnaar en een verliezer.”
Het staatshoofd benadrukt dat er heel grote belangen op het spel staan. Dat betekent volgens hem dat Surinamers de koppen heel snel bij elkaar moeten steken. Doelend op de bewezen olie- en gasvoorraden voor onze kust, zegt hij dat deze toekomst een hele andere is met zoveel olie en gas. Daarbij zullen plannen om door de klap van de COVID-19 crisis heen te komen maken dat er moet worden nagedacht hoe wij de ontwikkeling moeten aanpakken. “Misschien wordt ons plan overboord gegooid, misschien hebben ze betere plannen. Maar we moeten weten dat we het beste plan moeten zoeken voor onze toekomst, onze kinderen en kindskinderen,” aldus het staatshoofd.
Hij toonde zich ingenomen met de onderlinge sfeer ter plekke, waar aanhangers van de partijen broederlijk met elkaar omgingen en sprak de hoop uit dat de verschillende organisaties hun aanhang oproepen naar de stembus te gaan.
“Iedereen is vrij, je moet niet onder druk zijn, je moet jouw keus maken,” sprak de president verder. Hij legde daarbij de nadruk op de soevereine wil en het democratisch recht van de burger. President Bouterse sprak ook van zoveel fake en soms ophitsende berichten door politieke leiders. Hij wees erop dat men in Albina in vrede naast elkaar leeft en heeft liever niet dat dit door de politiek verstoord wordt. “Het is maar voor een dag, de volgende dag hebben zij samen een belang,” zegt hij. Het staatshoofd zegt de hype wel te begrijpen, maar volgens hem moet ervoor gezorgd worden dat alles rustig wordt gehouden.
Over zijn verwachtingen van de verkiezingsuitslag, liet hij weten ook ongeduldig te zijn. Hoewel er uit de eerste tellingen alvast een gevolg getrokken zou kunnen worden, acht het staatshoofd het prematuur een uitspraak te doen.

BEKIJK OOK
Ingebruikname Wageningen pompgemaal een feit