fbpx
President Bouterse heeft oor voor bewoners Boven-Suriname

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse legt samen met een regeringsdelegatie bezoeken af aan verschillende dorpen in het Boven-Surinamegebied.

De veldbezoeken van de president zijn bedoeld om knelpunten bij de uitvoering van het overheidsbeleid in de verschillende gebieden te identificeren.

De delegatie bestaat verder uit de ministers André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen, volksvertegenwoordiger Silvana Afonsoewa en districtscommissaris Humphry Jeroe.

Vanaf 9 maart is het staatshoofd met de delegatie in het gebied. De dorpen Pokigron, Antjoni, Abena Stong, Kajapati, Jaw Jaw en Nieuw Aurora zijn reeds aangedaan.

Op 11 maart was het de beurt aan het dorp Nieuw Aurora. Tijdens dit bezoek hebben volksvertegenwoordiger Afonsoewa, de boven genoemde ministers en president Bouterse het woord gevoerd. Na de speeches van de delegatie zijn ook de bewoners aan het woord gekomen om de knelpunten aan te halen.

De knelpunten hebben overwegend te maken met de voorziening van elektriciteit en drinkwater. Minister Akiemboto heeft meteen uitleg gegeven over projecten die nu gaande zijn en dat de financiën hiervoor in orde worden gemaakt. Een van de projecten die nu gaande is, is het zonnepanelenproject waarbij de dorpen na de uitvoering van 24 uur elektriciteit kunnen genieten.

De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft ook twee medewerkers afgevaardigd die in alle dorpen die worden aangedaan een nulmeting doen. Zij treden met bewoners in contact, om na te gaan hoe een betere oplossing te brengen in het watervraagstuk in de dorpen.

De president doet de komende dagen nog enkele dorpen in het Boven-Suriname gebied aan.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…