fbpx
President Bouterse: “Gezondheid en spoedige afwikkeling volkswil hoogste prioriteit”

GFC NIEUWS- Zowel onze gezondheid als de spoedige afwikkeling van de volkswil zijn onze hoogste prioriteit, zegt president Desiré Bouterse.

Het staatshoofd sprak maandagavond in het kader van de recente ontwikkelingen rond COVID-19 waarbij vanwege de explosieve groei van besmettingen de code rood is gegeven.

De president roept op tot samenwerken en samen in gebed te gaan. “Wij hebben elkaar allemaal nodig. COVID-19 discrimineert niet tussen leeftijd, sociale status of politieke kleur. Laten wij Suriname niet verdelen, maar tot elkaar brengen en onze kracht verbinden, zodat wij samen zorgen dat Suriname gezond blijft.”

Het staatshoofd zegt dat wij de komende twee weken de grootste voorzorgsmaatregelen zullen moeten nemen voor onszelf en voor elkaar. “Zorgt u dat uw weerstand sterk is door veel groente en fruit te eten. Zorgt u dat u regelmatig uw handen kunt ontsmetten. Neem geen risico, voelt u zich grieperig, isoleert u zichzelf en bel 178! Laten wij allemaal extra zorgen voor de meest kwetsbaren onder ons.”

President Bouterse vraagt in het bijzonder aan de landgenoten in Marowijne, Sipaliwini en Nickerie om de rust te bewaren. “Heeft u gezondheidsklachten, maakt u dan contact met een medische post. De medische teams in het veld zullen u verdere instructies geven. Gaat u zich alstublieft niet verplaatsen en zo de kans op besmetting vergroten,” is het advies van het staatshoofd.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)