fbpx

President Bouterse gelooft in potentie Suriname

Het was rond elf uur wanneer de president van de Republiek Suriname het podium zaterdagavond opging om de duizenden aanwezigen toe te spreken. Allereerst bedankte de president de personen en instanties die hebben meegewerkt om de viering te Brokopondo mogelijk te maken.

President Bouterse roept zijn gehoor op om gezamenlijk elk probleem aan te pakken. Een gezamenlijke aanpak werkt volgens het staatshoofd altijd in het voordeel van alle partijen.

Hij illustreerde het met recente voorbeelden uit nabijgelegen gebieden. In zijn korte toespraak wees hij ook op het feit dat de Onafhankelijkheid vanaf het begin gepaard gaat met extra verantwoordelijkheden.

“Tap a dey dati wan pis verantwortu kon in Sranan anu” verwees hij naar 25 november 1975. De president gelooft sterk in de potenties van het land en noemde als voorbeeld het recent initiatief om voor 40% tarwe te vervangen door cassave bij de productie van brood.

Het staatshoofd stond ook stil bij de belangrijke rol die Brokopondo heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van ons land.(GFC)

OOK INTERESSANT
Jeugdambassadeur Matai Zamuël over incident met docent: Hij kwam met zijn kruis tegen mij aan