fbpx

President Bouterse geeft startsein asfaltering ressort Kabalebo

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse heeft het startsein gegeven voor de asfalteringswerkzaamheden van de acht kilometer lange weg die Apoera, Section en Washabo met elkaar verbindt.

Als de werkzaamheden volgens planning verlopen mag de gemeenschap over minder dan 12 maanden rijden over een volledig geasfalteerde weg.

De president zegt dat Apoera grote ontwikkelingen heeft meegemaakt. “Als je kijkt naar Apoera van toen en nu zie je een heel groot verschil.”

Het staatshoofd heeft tijdens zijn toespraak 1 minuut stilte gevraagd voor pioniers van het westen die ons zijn voorgegaan en dit heugelijk moment niet kunnen mee maken.

Het staatshoofd zegt dat er plekken zijn waar er nog ontwikkeling tot stand moet komen. Hij heeft de burgers van desbetreffende dorpen in het gebied op het hart gedrukt, om de kansen en mogelijkheden aan hen geboden met beide handen aan te grijpen. Samenwerken en zelf initiatieven nemen zijn in dit kader van eminent belang, heeft het staatshoofd de bewoners meegegeven.

BEKIJK OOK
Man geeft 11-jarige jongen alcohol te drinken en pleegt ontucht met hem

De minister van OWT&C, Vidjai Chotkan, heeft de dorpsbewoners gevraagd om vooral te letten op hun snelheid als de weg geasfalteerd is. “We maken een weg en geen racebaan. Het is voor ontwikkeling en niet voor ongelukken”, benadrukt de minister. De minister heeft verder tijdens zijn toespraak gezegd: “Als u deze regering kent is het om het gegeven dat ze hard werkt voor eenieder. Die ontwikkeling brengen wij naar u toe.”

Dorpshoofd Carlo Lewis van Apoera is enorm blij en ingenomen en bedankt de regering voor deze geweldige ontwikkeling. “We hebben geduld en geloof in deze regering. Deze regering heeft met de verschillende projecten bewezen dat zij hart heeft voor het achterland.”

Volgens de districtscommissaris Joanna Aroepa wordt met deze handeling wederom geschiedenis gemaakt. “Dorpelingen dreigden zelf met wegbarricades, maar geduld overwint alles. Ik feliciteer u allen met dit succes.”