fbpx

President Bouterse geeft Boliviaans staatshoofd hoogste onderscheiding

President Desiré Bouterse heeft zijn Boliviaanse ambtgenoot Juan Evo Morales de hoogste onderscheiding toegekend.

De Boliviaanse president werd onderscheiden tot Drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster.

President Morales kreeg deze eer voor de inspanningen om inclusiviteit van zijn volk te garanderen met name voor de Inheemse gemeenschap, vrouwenrechten en scholing van de jeugd.

De wijze waarop de economie van Bolivia wordt ontwikkeld en de waardevolle bijdrage van het land buiten zijn grenzen, voor met name de Zuid Amerikaanse regio als een zone van vrede, werden ook door president Bouterse gememoreerd.

Ons staatshoofd dat zijn toespraak in het Spaans hield, erkent ook het feit dat zijn ambtgenoot de wijsheid van de Inheemsen respecteert en moeder aarde in alle beslissingen erkent.

OOK INTERESSANT
Weer Afrikaanse toestanden in Paramaribo: geen druppel water uit de kranen

Na dit gebeuren hebben beide presidenten een gezamenlijke verklaring ondertekend met betrekking tot de diverse afspraken die zijn gemaakt. De ministers Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en haar collega Diego Pary Rodriguez hebben ook twee documenten getekend.

Ondermeer is afgesproken dat er geen visum nodig is voor het verkeer tussen beide landen. Er zijn ook afspraken gemaakt met betrekking tot politieke consultaties tussen beide bewindslieden.