fbpx
President Bouterse feliciteert Suriname met tweede significante olievondst

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse feliciteert de Surinaamse samenleving met de tweede significante olievondst in het Surinaamse kustgebied.

De president brengt de felicitaties over nadat hij op 2 april 2020 dit nieuws heeft ontvangen van Staatsolie-directeur Rudolf Elias. De oliegiganten Apache en TOTAL hebben op dezelfde dag melding gemaakt van deze vondst in Blok 58, en wel in de olieput Sapakara West 1.

“Het volk van Suriname. Nadat we weken in de greep zijn gehouden en nog steeds in de greep zijn van COVID-19 heeft de voorzienigheid ons weer een geweldig cadeau gegeven. Het blijkt wel elke keer, dat wanneer we lijken op het diepste punt te zitten dat de grote man daarboven ingrijpt.” Hij brengt vervolgens de felicitaties over aan Staatsolie, Apache, Total en in het bijzonder de Surinaamse bevolking.

“Wij zullen heel snel bij elkaar moeten komen, want dit wordt heel veel geld voor dit klein land. Al de doemdenkers die al spraken over devaluatie van de SRD. We zullen de negatieve berichten achterwege moeten laten. Laten wij bij elkaar komen als Surinamers en kijken hoe wij nu en voor de toekomst een regime neerzetten, zodat dit land voor de komende decennia voor onze kinderen en kindskinderen kan zorgen”, aldus president Bouterse.

De olieput Sapakara West-1 is afzonderlijk en staat los van de Maka Central-1-ontdekking die in januari dit jaar aangekondigd is. De oliemaatschappijen zijn bezig met boorwerkzaamheden in een derde olieput in Blok 58, Kwaskwasi, dat ongeveer 10 kilometer ten noordwesten van Sapakara West-1 ligt. Daarna volgt de vierde put Keskesi, die ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van Sapakara West-1 zal worden geboord.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).