fbpx

President Bouterse feliciteert KPS met nieuwe Korpschef

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse heeft de felicitaties overgebracht aan het Korps Politie Suriname (KPS) in verband met de installatie van Roberto Prade als de nieuwe politiebaas.

De plechtigheid vond vandaag plaats bij de Politie Academie aan de Commewijnestraat.

Het staatshoofd gaf aan dat voor de nieuwe Korpschef het een eervolle doch zware taak is om dit korps te begeleiden door een transformatieproces. Hierbij zal het korps zich steeds meer moeten aanpassen aan de specifieke eisen van deze tijd.

“Immers, de samenleving verandert continu. Evenzo, dient het korps mee te veranderen om ons als samenleving bij te staan ter voorkoming van misstanden en ter bescherming van de algehele orde”, stelde de president.

Een van de belangrijkste taken van de politiechef zal zijn om het korps de samenleving te laten dienen in het bewaken van de menselijkheid.

BEKIJK OOK
VHP staat stil bij dag der Inheemsen en Javaanse immigratie

“Ondanks de veranderende samenleving, we steeds meer beïnvloed raken door trends van buiten en hogere eisen stellen aan elkaar, zijn we ook nog steeds bekend met onze Surinaamse waarden en normen.”

“Laten deze omgangsvormen van rechtvaardigheid en respect leidend zijn op het pad dat het korps zal gaan afleggen. Zorgt u ervoor dat uw korps te allen tijde onderdeel is van de oplossingen die wij nodig hebben, en niet van het probleem”.

Prade is de 49ste Korpschef en heeft met de installatie formeel het roer bij de politie van hoofdcommissaris Agnes Daniel overgenomen.

President Bouterse bedankte Daniel voor de wijze waarop zij de politieorganisatie heeft geleid.