President Bouterse en premier Dominica brengen bezoek aan Coronie

President Desi Bouterse en premier Roosevelt Skerrit van Dominica brachten deze week met een delegatie een bezoek aan het district Coronie. Het gezelschap bestond naast de president en premier Skerrit verder uit de ministers Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Roline Samsoedien van Ruimtelijke, Ordening, Grond en Bosbeheer en Ronni Benschop van Defensie.

De hoge buitenlandse gast werd op zijn missie in Suriname vergezeld van Joseph Isaac, minister voor Milieu, Klimaat, Veerkracht en Rampenbeheer en Stadsvernieuwing, Reginald Thomas vaste secretaris van het ministerie van Landbouw, Voedsel en Visserij, Minchinton Burton directeur Bosbouw en Sergeant Michael Sebastien persoonlijke veiligheid van de premier.

De delegatie bezocht als eerste het Bijeninformatiecentrum te Welgelegen, waar de ontvangst plaats vond door de districtscommissaris Remie Tarnadi en Regio West commandanten van het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger. Daar kreeg de delegatie een presentatie van Ricardo Vriesde en Mohammed Khodabaks een uiteenzetting over het nut en de leefwijze van honingbijen en het ontstaan en verwerking van honing.

Daarna heeft de delegatie de Zeedijk bezichtigd, meldt BIC Coronie. Tenslotte werd er een bezoek gebracht aan het kokosverwerkingsbedrijf Coproco. Van daaruit vertrok de president en zijn delegatie richting Nickerie.(GFC)