fbpx
President Bouterse en First Lady gereed voor verkiezingen

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse en First Lady Ingrid Bouterse – Waldring zijn gereed voor de algemene-, vrije- en geheime verkiezingen van 25 mei 2020.

Zij zijn vrijdag als eerste burgers in de gelegenheid gesteld om na te gaan in hoeverre hun persoonsgegevens op de kiezerslijsten correct zijn.

President Bouterse heeft bij deze gelegenheid alle stemgerechtigden opgeroepen om hun burgerplicht te vervullen en dus naar de stembus te gaan.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is op 14 februari 2020 ook gestart met de landelijke ter inzagelegging (TIL) van de kiezerslijsten.

TIL is bedoeld om alle stemgerechtigden de gelegenheid te bieden om hun persoonsgegevens te controleren op juistheid. Het controleren van persoonsgegevens voor de kiezerslijst gaat niet oneindig door. De verificatie zal een maand lang duren.

Het ministerie roept burgers op om hun gegevens te gaan controleren, om zeker te weten dat er geen fouten zijn in de gegevens. De verificatie kan gebeuren bij alle Bureaus voor Burgerzaken en andere locaties die door het ministerie bekend gemaakt worden.

De directeur van Binnenlandse Zaken Putridewi Amatsoemarto drukt eenieder op het hart om hun persoonsgegevens te controleren om mogelijk ongerief te voorkomen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…