President Bouterse decoreert koning Otumfuo Osei Tutu II

President Desiré Bouterse heeft als afsluiting van de viering van 43 jaar Srefidensi in Saramacca, de koning van de Ashanti-stam in Ghana, Otumfuo Osei Tutu II, gedecoreerd tot drager van het Grootlint in de Ereorde van de Gele Ster. Hiernaast zijn diverse prominenten uit het district Saramacca gedecoreerd voor hun inzet om hun district en Suriname tot grotere hoogtes te brengen.

De koning bedankte de president voor de onderscheiding en gaf in zijn toespraak aan dat Suriname in de 43 jaar dat het onafhankelijk is reeds veel heeft bereikt. Suriname is naar zijn zeggen niet alleen een multicultureel land, maar ook een goede vriend van de Republiek Ghana. De koning wilde langer in ons land vertoeven.

De delegatie vliegt vandaag terug naar Ghana. Volgens de Ashanti’s is het gebruikelijk dat zij bij elk officieel bezoek een presentje achterlaten als herinnering dat zij op bezoek zijn geweest.

De president kreeg van de delegatie een cultureel klederdracht als aandenken. Het werd de president ter plekke omgedaan.(GFC)

Overige berichten