fbpx

President Bouterse decoreert Evergreen artiesten

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse heeft op het Presidentieel Paleis een viertal bekende Evergreen artiesten gedecoreerd.

Het gaat om Oscar Harris, Louis Windzak, Rick Hilversum en Erwin Bouterse. Zij werden geridderd tot Officier in de Ere Orde van de Palm.

Jules Fullington en Alfons Wielingen, die eerder waren gedecoreerd, kregen vrijdag de versierselen horende bij de onderscheiding Ere Orde van de Gele Ster opgespeld door president Bouterse.

De artiesten hebben deze decoratie gehad vanwege hun staat van dienst. Bryan Muntslag nam voor Erwin Bouterse de onderscheiding in ontvangst.

Het staatshoofd sprak van zoveel muziektalent bij elkaar. De artiesten hebben tijdens hun optredens activiteiten en evenementen tot iets onvergetelijks gemaakt. Lokaal en internationaal hebben ze hun sporen verdiend en het Suriname-gevoel helpen uitdragen.

De president noemt het gepast om deze artiesten in eigen land zo vaak als het kan de nodige waardering te geven. Hij riep de Evergreeners op door te gaan met het maken van muziek en jonge musici verder te begeleiden. Ook moeten ze een rolmodel blijven voor de samenleving.

BEKIJK OOK
Ceremoniële ingebruikname drinkwaterinstallatie in Inheems dorp Cassipora

De artiesten Harris, Windzak en Hilversum hebben aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) te kennen gegeven zeer verrast en verheugd te zijn met deze erkenning die zij hebben gehad voor de muziek die zij jarenlang gemaakt hebben.

Harris zegt in de jaren ’60 in Suriname te zijn begonnen met zijn muziek met andere bekende artiesten. Hij heeft heel veel liedjes gemaakt. De meeste successen boekte hij met de nummers die hij zelf geschreven heeft. Een van ze is ‘’Try A Little Love” en “A Soldiers Prayer’’.