fbpx

President Bouterse decoreert 187 bloeddonoren

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse heeft in de Congreshal 187 bloeddonoren in het zonnetje gezet voor het feit dat zij door hun vrijwillige bijdrage vele levens hebben gered.

De decoratie vond plaats in het kader van 44 jaar Srefidensi.

Bouterse was ingenomen met de inzet van de bloeddonoren en dankte hen voor deze nobele taak.

Het staatshoofd gaf aan dat degenen die bloed afstaan beseffen, dat zij een gezond leven moeten leiden om als donor te kunnen voldoen. Dat getuigt weer van een goed voorbeeld dat deze burgers geven aan de samenleving. “U heeft niet geschroomd om te helpen waar anderen mogelijkerwijs vergeten of niet willen of niet kunnen’’, zegt het staatshoofd.

President Bouterse bedankte het Surinaamse Rode Kruis. Deze organisatie is gespecialiseerd en volvoerd een zeer nobele taak.

Hij riep de organisatie op door te gaan met het goede werk en anderen aan te moedigen, om samen in de ruimste zin van het woord te kunnen bouwen aan de verdere opbouw van ons land, door elkander in de ruimste zin des woords te ondersteunen.

BEKIJK OOK
Financiën voert onderhandelingen voor verdere verzachting effecten crisis

Het staatshoofd feliciteerde alle decorandi namens de regering en het volk van Suriname met deze mijlpaal in hun leven. “God zal u, wanneer de tijd daar is dé grote onderscheiding geven”, aldus president Bouterse.

Nancy Schaak, een van de decorandi, vindt het een eer om een decoratie in ontvangst te nemen. Ze is dankbaar dat de bloedbank de mogelijkheid biedt om vrijwillig bloed te doneren, teneinde de medemens te kunnen helpen. Schaak zei 33 keer in haar leven bloed te hebben afgestaan.

Ze riep degenen op die aarzelen om bloed af te staan aan de bloedbank, om van de vrees af te stappen en een leven te redden.

De donoren werden gedecoreerd tot Ridder in de Ere Orde van de Gele Ster, Officier in de Ere Orde van de Gele Ster en Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster.