fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

President Bouterse: “De wereld gaat naar Suriname kijken”

President Desiré Bouterse roept de Surinaamse samenleving op om de eenheid te demonstreren. Deze oproep heeft hij gedaan op 5 december jongstleden in het presidentieel paleis, alwaar hij de eerste toegangskaart heeft gekocht voor het internationaal boks evenement ‘The King returns to his jungle’.

In het hoofdgevecht van dit evenement zal Tyrone ‘The King of the Ring’ Spong zijn ‘World Boxing Council Zwaargewicht titel’ verdedigen. Dit zal gebeuren op 21 december in zijn geboorteland, Suriname.

President Bouterse roept het publiek op om Spong aan te vuren tijdens zijn gevecht. “Dit is het moment waarop wij de eenheid van Suriname kunnen demonstreren. Wij als Suriname gaan weer een geweldige prestatie leveren om als jong land op zo een niveau zo een geweldig sportevenement te organiseren.”

“Ik hoop dat onze Surinamers zoveel als mogelijk deze jonge Surinamer in het belang van hem, maar meer in het belang van de eenheid van dit volk zullen ondersteunen.” De president ziet dit als een gelegenheid om geschiedenis te maken en te tonen dat wij ook hoogtepunten kunnen bereiken op dit niveau. “De wereld gaat naar Suriname kijken. We zullen ons zelf moeten verkopen met dit evenement”, zegt Bouterse aan het NII.

OOK INTERESSANT
Bromfietsdief op heterdaad betrapt door alerte politieman

The King of the Ring lost met dit internationaal gevecht op Surinaamse bodem, zijn belofte aan president Bouterse in. Voor Spong staat er met deze bokspartij heel veel op het spel, omdat hij altijd voor “eigen” publiek heeft willen vechten. The King of The Ring zal het opnemen tegen Pedro Otas, nummer 2 zwaargewicht kampioen van Brazilië.

The King of the Ring heeft in 2015 zijn intrede gedaan in professioneel boksen en heeft al twaalf gevechten achter de rug, waarvan allemaal gewonnen door middel van knock-outs.(GFC)