fbpx
President Bouterse condoleert familie en samenleving tweede coronadode

GFC NIEUWS- In Suriname is op maandag 8 juni de tweede dode als gevolg van het COVID-19 coronavirus genoteerd. President Desiré Delano Bouterse condoleert zowel de familie van de overledene als de totale Surinaamse gemeenschap.

In zijn boodschap heeft de president het over het overlijden van ‘mevrouw Pinas’. Het is niet duidelijk om welke Pinas het gaat. Gespeculeerd wordt over de zus van districtscommissaris Yvonne Pinas, die evenals de dc besmet was met het virus.

Het staatshoofd benadrukt dat eenieder zeer aangeslagen is. Hij roept de totale samenleving op om de instructies gegeven door het Nationaal COVID-19 Managementteam op te volgen.

“Laten wij dit fenomeen, het coronavirus, met z’n allen te lijve gaan. Laten we met z’n allen dit bevechten zodat wij zelf sterk uit dit gevecht kunnen komen. Laten we elkaar helpen. Laten we er zijn voor elkaar en laten we dit fenomeen, COVID-19, heel serieus nemen,” luidt de dringende oproep van president Bouterse.

Benadrukkende dat er wederom een dode te betreuren is, zegt het staatshoofd dat Suriname de grote verliezer zal zijn indien wij niet samen optrekken in de strijd tegen het virus.

Hij spreekt de hoop uit dat dit signaal én de professionele begeleiding van het Nationaal COVID-19 Managementteam heel serieus worden genomen en dat wij begrijpen dat het om Suriname gaat.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.