fbpx

President Bouterse buigt zich over vraagstukken Kwamalasemutu

GFC NIEUWS- In het dorp Kwamalasemutu in Sipaliwini heeft president Desiré Bouterse een vergadering gehouden met de plaatselijke gemeenschap.

Aan deze meeting afgelopen woensdag hebben ook dorpelingen van zeven omliggende woongebieden geparticipeerd.

Het doel van deze meeting is geweest om brandende vraagstukken op een zo duurzaam mogelijke manier op te lossen. De belangstelling voor deze vergadering was zichtbaar, gezien de goede opkomst van de dorpelingen.

Naar aanleiding van het bezoek van de president is besloten dat de Surinaamse Waterleiding Maatschappij het waterproblematiek in het dorp, van de week zal oplossen.

Verder zal er een cursus worden verzorgd, zodat mensen hoogland rijst kunnen telen.

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken zal de dorpelingen ter plekke voorzien van een E-ID kaart.

President Bouterse heeft aangegeven dat wanneer er oplossingen komen deze duurzaam moeten zijn en wel van dien aard dat het nageslacht ook ervan moet kunnen genieten.

“Niet alles hoeft op het bord van de regering te komen. Met de regering moeten we kijken hoe we met zijn allen alle aangehaalde punten zullen uitwerken. Ontwikkeling kan nooit door 1 persoon gebracht worden. We moeten het samen doen.”

BEKIJK OOK
Aantal baby’s binnen enkele uren na elkaar overleden in AZP, volgens berichten ouders

Met het vertonen van filmpjes heeft het staatshoofd laten zien wat men met behulp van samenwerking kan bereiken.

“Laat niemand je vertellen dat een oplossing brengen in een vraagstuk onmogelijk is. Als je geloof hebt in God, in jezelf en samenwerking is alles mogelijk”, zegt het staatshoofd.

Ook voor de vrouwenorganisatie Wi Uma Fu Sranan heeft de president een presentatie gehouden over het maken van producten uit cassave.

Granman Asongo Alalaparu van Kwamalasemutu heeft aangegeven dat hij de president dankbaar is, dat hij is komen kijken als eerder gemaakte afspraken zijn nagekomen.

De knelpunten zijn gebrek aan elektra, gezond drinkwater en onvoldoende medische voorzieningen.

Districtscommissaris Therisia Cirino van het Coeroeniegebied, die deel heeft uitgemaakt van de delegatie in Kwamalasemutu, is blij met de gehouden vergadering.