President Bouterse brengt felicitaties over aan Amerika

President Desiré Bouterse heeft zijn felicitaties overgebracht aan de regering en de bevolking van de Verenigde Staten van Amerika.

Dit heeft het staatshoofd gedaan in verband met de viering van de 243ste Onafhankelijkheidsdag van de Verenigde Staten van Amerika.

President Bouterse heeft tijdens zijn toespraak op de residentie van de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn-Williams het een waar genoegen genoemd om deze herdenkingsdag te mogen vieren.

In aanwezigheid van verschillende genodigden is de Onafhankelijkheidsdag, met als thema “to the moon”, feestelijk herdacht op 5 juli 2019 aan te Anton Dragtenweg.

De president heeft tijdens zijn speech verwezen naar de herdenking van een van de meest opmerkelijke gebeurtenissen in onze wereld, namelijk de reis naar de ruimte door Apollo Eleven en verkenning van de maan door de eerste man. “Vijftig jaar later kunnen we allemaal beamen dat de verkenning van de ruimte de ontdekking van nieuwe technologieën heeft voortgestuwd, wat de ontwikkeling en de toekomst van de mensheid heeft beïnvloed.”

De president geeft aan dat Suriname en de VS sinds de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 een sterke bilaterale relatie hebben opgebouwd; een die gebaseerd is op gemeenschappelijke waarden, wederzijds respect en samenwerking. Hij noemt in zijn toespraak onder andere de vruchtbare samenwerking op het gebied van handel, gezondheid en onderwijs.

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...