fbpx
President Bouterse brengt bezoek aan Pokigron

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse is met veel gezang van de VOS – en VOJ-scholieren en een koor warm onthaald door de bewoners van Pokigron.

De regeringsleider arriveerde op 9 maart in het gebied. Het staatshoofd zal de komende dagen verschillende dorpen aandoen. Hij uitte zijn dankbaarheid voor het warm onthaal vooral en het zang gedeelte van de jongeren.

De president haalde markante verworvenheden aan die recent zijn gerealiseerd. Een van ze is huldiging van de vrouwen van het gebied door volksvertegenwoordiger Silvana Afonsoewa in verband met de Internationale Dag van de Vrouw. “Als we kijken naar toen en nu is de ontwikkeling zichtbaar en er is meer opkomst.”

Volksvertegenwoordiger Afonsoewa heeft de president naar wat veranderingen gevraagd voor onderwijs en de watervoorziening in het gebied. “Ook zij is ingegaan op de verworvenheden die behaald zijn in de gemeenschap van Pokigron. Zij heeft vervolgens drie rolstoelen overhandigd aan behoeftigen en een computer compleet met printer.

Minister Andre Misiekaba heeft tijdens zijn toespraak aangekondigd dat er een wijkkantoor te Pokigron zal worden opgezet. Dit brengt met zich mee dat de bewoners niet meer naar de stad hoeven af te reizen, maar dat zaken aangaande sociale zaken in het dorp gedaan kunnen worden.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.