President Bouterse brengt bezoek aan 100-jarige Eugene Gessel

Historicus en politiek analist, Eugene Gessel, is door de president van de Republiek Suriname bezocht op zijn jaardag.

Op 22 januari 1919 was het precies 100 jaar geleden dat ‘Oom Sjenie’ Gessel het levenslicht zag. Het staatshoofd mocht in ontspannen sfeer in bijzijn van Oom Sjenie vertoeven.

De president gebruikte deze tijd om aandachtig te luisteren naar de historicus.

“Ik dank de almachtige dat u nog in ons midden bent en nog zo scherpzinnig bent,” zei het staatshoofd aan de jarige. Bouterse was zichtbaar onder indruk van de scherpzinnigheid van de gerespecteerde Gessel en de informatie die hij helder kon vertalen naar de staatsman.

“U bent nog zo helder,” zei de president tevreden lachend. De jarige greep de gelegenheid aan om de president te vergasten op wat hij “zijn positief neutralistische kijk op zaken” noemt.

“Ik heb langer dan twee jaar niet geschreven,” treurt de politiek-analist over het minder kunnen schrijven vanwege gezondheidsreden. Hij staat bekend om zijn politieke analyses op papier, die ook op radio te horen en tv te zien waren.

Oom Sjenie beloofde president Bouterse dat hij binnenkort zal mogen genieten van enkele van zijn pennenvruchten.

Eugene Gessel heeft ook zijn sporen verdiend in de politiek en onder andere op de Algemene Middelbare School was hij een geliefde docent.

Overige berichten