President Bouterse bij hoogste punt Streekziekenhuis Atjoni

GFC NIEUWS- Het hoogste punt van het in aanbouw zijnde Streekziekenhuis in Atjoni is bereikt.
Dit moment is niet ongemerkt voorbijgegaan voor de gemeenschap van het dorp. Minister Sergio Akiemboto en zijn collega Andre Misiekaba werden door president Desiré Bouterse maandag in de gelegenheid gesteld om de Surinaamse vlag te plaatsen bij het hoogste punt van het gebouw.
Het staatshoofd heeft persoonlijk een speciale groet gebracht aan de werkers die bezig zijn met de bouw en offers brengen. “Wat is groter dan een ziekenhuis te bouwen waar de mensen de nodige zorg kunnen krijgen? Laten wij geloof hebben in onszelf en samen werken om dit land vooruit te brengen. Laat elke stap een bewuste stap zijn om steeds dichterbij te komen.”
De president uitte zijn dankbaarheid ook aan de minister van Volksgezondheid voor zijn inspanningen om een ziekenhuis te Atjoni op te zetten.
Districtscommissaris Humphry Jeroe is bijzonder verheugd met de tot nu toe behaalde resultaten. “Twee jaar terug is men begonnen met het open stoten en vandaag mogen we hier staan bij het in bouw staande ziekenhuis. Gezondheidszorg heeft iedereen nodig. En deze regering zorgt ervoor dat we het krijgen. Er wordt niet alleen gesproken, maar ook uitgevoerd”, aldus de burgervader.
Robert Mohamed, onderdirecteur van het ministerie van Volksgezondheid, sprak namens de minister. Het ziekenhuis zal beginnen met 25 bedden, een laboratorium, apotheek en poli.
In het tweede deel zal een operatiekamer komen en een plek waar je röntgenfoto’s kan maken. We proberen het zo gauw mogelijk af te hebben. Dit Ziekenhuis zal niet zomaar bemand worden er zullen ook specialisten geplaatst worden, waaronder; kinderarts en gynaecoloog.

Overige berichten