fbpx

President Bouterse bezoekt Witagron en nabije dorpen

GFC NIEUWS- Het dorp Witagrong, dat ligt in het Boven Coppenamegebied, heeft bezoek gekregen van president Desiré Bouterse.

De dorpsbewoners hebben tijdens het bezoek de knelpunten en zaken die ze graag veranderd willen zien in het gebied besproken met het staatshoofd.

President Bouterse geeft aan te begrijpen wat de noden zijn. Door middel van verschillende presentaties heeft het staatshoofd getoond hoe men zelf initiatieven kan nemen om tot ontwikkeling te komen en heeft gelijk oplossingsmodellen aangedragen.

Het staatshoofd drukt vooral de jongeren op het hart om niet te schromen initiatieven te nemen. Een belangrijk deel van de ontwikkeling ligt volgens de president in handen van de plaatselijke bevolking.

BEKIJK OOK
32-jarige autobestuurder kwam op weghelft truck bij fatale botsing

In Witagron heeft districtscommissaris Ludwig Mettendaf benadrukt dat de president ongetwijfeld bereid is om samen met de lokale bevolking de ontwikkeling ter hand te nemen. Hij beklemtoonde dat samen met het staatshoofd gewerkt zal worden aan de verdere ontwikkeling van dit gebied.

President Bouterse heeft ook Alfons en Jozefdorp in het eerdergenoemd gebied aangedaan.

Het staatshoofd heeft gesprekken gevoerd met de dorpsbesturen en bewoners. Op alle 3 locaties heeft de regeringsleider een warm onthaal op traditionele wijze gehad.