fbpx

President Bouterse betreurt doden bij roofoverval: Bevoegd gezag zal jurisdictie tentoonspreiden

GFC NIEUWS- Het hoogste gezag zal alles wat in haar vermogen ligt doen om haar verantwoordelijkheid ten toon te spreiden en haar jurisdictie in het gebied laten gelden.

Dat zei president Desiré Bouterse in zijn toespraak ter gelegenheid van de Srefidensi-viering in Moengo.

Het staatshoofd doelde hiermee op de recente roofoverval op een goudconcessie te Mama NDyuka in het district Sipaliwini.

De roofoverval zou op een concessie van Ronnie Brunswijk zijn gepleegd door een Braziliaanse roversbende.

Het staatshoofd betreurde het feit dat er wederom doden zijn gevallen en sprak zijn condoleances uit aan het adres van de nabestaanden het Surinaamse volk.

President Bouterse maakte van de gelegenheid gebruik om burgers van het land op hun plicht te wijzen, omdat er volgens hem staatshoofd ook Surinamers zijn die hand- en spandiensten verlenen aan zulke groeperingen.

BEKIJK OOK
Dakloze dood aangetroffen voor winkelpand

Hij benadrukte dat het hoogste gezag alles wat in haar vermogen ligt zal doen om haar jurisdictie in het gebied te doen gelden “waardoor onze mensen vrijelijk genot kunnen hebben van hun omgeving, dorp, district of het land waarin we wonen”.

Vanwege het gebeuren heeft de Srefidensi-viering volgens het staatshoofd ook bescheiden plaatsgevonden in Moengo.

De president liet weten dat de overheid momenteel bezig is met een operatie. Het zal volgens hem niet lang duren voordat het bevoegd gezag naar het gebied gaat om met de mensen te spreken zodat anderen hun geen andere zaken gaan voorhouden.

De districtscommissaris en drie ministers hebben al met de mensen gesproken.