fbpx
President Bouterse bespreekt economische situatie met vakcentrales

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse had dinsdag een gesprek met diverse vakcentrales in ons land uitgenodigd.

Het staatshoofd informeerde de vakorganisaties breedvoerig over het actueel vraagstuk bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). President Bouterse heeft benadrukt dat een nationale aanpak noodzakelijk is om rust te brengen in ons land.

Errol Snijders, voorzitter van het AVVS De Moederbond, zegt dat hij betreurt dat Sigmund Proeve die voorgedragen werd om de functie van governor van de Centrale Bank van Suriname in te vullen, om persoonlijke redenen daarvan heeft afgezien.

Snijders zegt de intentie van de regering begrepen te hebben die zo gauw mogelijk rust wilde hebben binnen de monetaire instelling. De president heeft tijdens het onderhoud toegezegd dat er naar een oplossing gewerkt wordt, stelt de vakbondstopper.

De Moederbond adviseert het staatshoofd om voor de Centrale Bank van Suriname, een sterke figuur die kennis van zaken heeft, te benoemen zodat op korte termijn sprake kan zijn van een gezonde situatie.

Sonny Chotkhan, voorzitter van de Organisatie van Samenwerkende Autonome Vakbonden (OSAV), benadrukt eveneens dat de regering, nu het duidelijk is dat Proeve afstand doet van de voordracht tot governor, moet uitkijken naar een persoon die rust kan brengen.

De vakbondsleider heeft gemerkt dat de huidige situatie zijn weerslag vindt in de prijzen op de schappen. Deze situatie moet zo snel als mogelijk een halt worden toegeroepen.

De OSAV heeft graag dat er duidelijke regels komen vanuit de overheid ten aanzien van het beleid op de cambio’s. Ze zullen de moederbank moeten ondersteunen als het gaat om het in toom houden van de koersontwikkeling.

De vakcentrales hebben hun mening en visie kenbaar gemaakt en spreken de hoop uit dat die worden meegenomen.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…