fbpx

President Bouterse apprecieert decorandi voor karakter en wilskracht

In de Congreshal hebben 154 personen een onderscheiding gekregen van president Desiré Bouterse. Hij gaf in zijn toespraak aan dat het op zijn plaats is om bij deze gelegenheden als de herdenking van de staatkundige onafhankelijkheid van ons land diverse burgers te eren. Deze trekkers zijn meestal degenen die zich op een uitzonderlijke manier dienstbaar hebben gemaakt.

“U bent mede dankzij uw karakter en wilskracht in staat om op bijzondere wijze om te gaan met situaties die vaak als onaangenaam worden ervaren,” richtte de president zich tot de decorandi. “Wij hebben veel waardering en bewondering voor uw opstellen in het leven” prees het staatshoofd de decorandi voor de speciale bijdrage die zij leveren.

De regeringsleider geeft aan dat de speciale levenshouding bepalend is geweest voor de nominatie. Hij gaf ook aan dat zij over fysieke kenmerken beschikken en een luisterend oor hebben en te allen tijde een helpende hand hebben geboden.

OOK INTERESSANT
Nigeriaan met 65 bolletjes cocaïne in maag met spoed naar SEH

Hij bedankte hen voor hun inzet en riep ze op om zich te blijven inzetten voor land en volk.

William “Willy” Soemita werd ook gedecoreerd. Hij is onderscheiden tot Drager van het Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. Volgens de president kreeg hij deze hoogste onderscheiding omdat hij één van de voorvechters van het vredesproces is geweest en daarmee een belangrijke rol heeft vervuld in de Surinaamse geschiedenis.(GFC)