Pres Juriaantje ontslagen door werkgever, betuigt spijt

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse stand-up comedian, Cleon ‘Pres Juriaantje’ Juriaans, heeft er spijt van dat hij een vaccinatiebewijs heeft gekocht.

Juriaans is door zijn werkgever ontslagen nadat bekend werd dat hij een van de personen was die voor euro 70 een vaccinatiebewijs had gekocht.

Hij zegt in een moment van onbedachtzaamheid te hebben gekozen voor financiële zekerheid van zijn gezin.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Nieuwe behandeling om buik snel platter te krijgen erg populair in Suriname

“Ik wilde mijn baan niet kwijtraken. Ik heb een hoogzwangere vrouw die elk moment kan bevallen, ik moet elke maand de huishuur betalen en ik heb andere vaste lasten”, zegt hij aan DWT.

Evenals andere medewerkers werd hij door de werkgever voorgehouden dat vanaf 10 juli alle personeelsleden tegen het Coronavirus gevaccineerd zouden moeten zijn om nog toegang te hebben tot de bedrijfslocaties.

Wie dat niet deed moest anders elke maandag een negatieve PCR-test overleggen. De swab-kosten van 50 Amerikaanse dollar per keer moesten zelf gedekt worden.

“Ik heb het geld niet om elke maandag vijftig US dollar uit te geven aan een PCR-test en dat heb ik mijn manager ook voorgehouden”.

Juriaans besloot zich toen bij het BOG te laten testen die kosteloos de testen uitvoert.

De uitslag wordt wel pas na twee dagen meegedeeld, echter de geteste persoon krijgt geen bewijs van een negatieve uitslag. Voor de werkgever was dat geen werkbare oplossing.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: De onderontwikkelde mensen in Suriname ruïneren de ontwikkeling van het land

Na ruim een week niet aan het werk te zijn geweest werd hij weer toegelaten tot het bedrijf. Daar werd hij door een security-medewerker benaderd om tegen betaling aan een vaccinatiebewijs te komen.

Hij werd vervolgens in contact gebracht met de personen die dat konden regelen.

Juriaans geeft eerlijk toe niet te hebben nagedacht over de consequenties.

Hij voelt zich als werknemer wel in de steek gelaten door de overheid, omdat deze naar zijn zeggen, geen bescherming biedt aan werknemers die zich om hun moverende redenen niet willen vaccineren.

“Ik voelde me wanhopig. Ik heb echt spijt van wat ik heb gedaan. Ik biedt daarom mijn verontschuldigingen aan de samenleving aan en raadt burgers aan mijn voorbeeld niet te volgen,” aldus Juriaans.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten