fbpx

Premier Mottley wil versterking bilaterale band Suriname en Barbados

Premier Mia Mottley van Barbados is positief over het verloop van haar bezoek aan Suriname. Zij is groot voorstander van het verder versterken van de bilaterale relatie tussen Suriname en Barbados, omdat er genoeg potentie is om wederzijdse voordelen te halen voor burgers van beide landen.

In dit kader van het verder uitdiepen van de bilaterale relatie is vrijdag een overeenkomst getekend door Mottley en de president. “Niets komt voor zijn tijd. Op een bepaald moment hebben deze twee ontwikkelingslanden besloten om het voorbeeld te zijn van de visie van de Caricom”, citeert de president.

President Bouterse heeft benadrukt dat de tijd is aangebroken om de vraagstukken of knelpunten die aan de orde zijn gekomen weg te werken. Hij noemt het een eer dat prime minister Mottley Suriname persoonlijk heeft bezocht.

Mottley is ingenomen met de verscheidenheid en productie in de agrarische sector die ze heeft waargenomen, tijdens het driedaagse bezoek aan Suriname. Zij is ook onder de indruk van de productiviteit op het gebied van mijnbouw. Dit heeft zij vrijdagavond kenbaar gemaakt tijdens haar toespraak te Berg en Dal resort.(GFC)