fbpx

Premier Mottley: “bezoek aan Suriname bijzonder”

Premier Mia Amor Mottley van Barbados heeft eerder vandaag samen met President Desi Bouterse en een ministersdelegatie uit Suriname en Barbados een rondleiding gehad op de Centrale Markt Paramaribo. Mottley is zeer onder de indruk van ons land.

Na de rondleiding heeft ze aangegeven dat ze het geweldig vindt om in Suriname te zijn. “Ik heb in de afgelopen jaren verschillende bezoeken afgelegd, maar het bezoek aan Suriname is bijzonder. You don’t carry me to see big buildings, but you carry me to feel hearts and to see the creativity of the people”, aldus Mottley.

Het bezoek van Mottley, de eerste vrouwelijke premier van Barbados, betreft een werkbezoek aan de president Desiré Bouterse en kan worden geplaatst in het kader van diversificatie van het buitenlands beleid. Het ligt in de bedoeling dat de band tussen Barbados en Suriname door dit bezoek verstevigd wordt.

De premier is verantwoordelijk voor de Caricom Single Market and Economy in de Caricom. Het bezoek van de premier aan ons land duurt tot en met vrijdag.(GFC)