fbpx
Premier Modi onderstreept goede betrekkingen Suriname en India

GFC NIEUWS- De premier van India, Narendra Modi, heeft in een boodschap de felicitaties uitgesproken aan president Chandrikapersad Santokhi.

In zijn radioprogramma Mann Ki Baat Today zei de Indiaanse staatsman dat India en Suriname al jaren goede betrekkingen onderhouden.

In zijn toespraak blikte premier Modi terug op de geschiedenis waar volgens hem meer dan een eeuw geleden, inwoners van India naar Suriname vertrokken om hier te wonen en te werken. Een kwart van Surinames bevolking bestaat uit nakomelingen van Indiase voorouders. Een van de veel besproken talen is het Sarnami, zei de premier. De Indiase bevolking voelt zich trots vanwege de culturele band tussen de beide landen.

De regeringsleider noemt president Santokhi een vriend van India. De president woonde de PIO parlementaire vergadering in 2018 bij en zijn ambtsaanvaarding begon met het citeren van teksten in het Sanskrit. Het staatshoofd citeerde ook een gebed uit de Vedas.

In het gebed vraagt de president onder meer de zegen om weg te blijven van leugens en een buiging te maken naar de waarheid.

Premier Modi waardeert de handeling zoals gepleegd door president Santokhi. Namens zijn volk wenste de Indiase regeringsleider ons staatshoofd het beste toe in het leiden van Suriname.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.