fbpx

Premier Modi feliciteert president Santokhi en schenkt medisch materiaal

GFC NIEUWS- De Indiase premier Narendra Modi heeft via de ambassadeur van de Republiek India hier te lande zijn persoonlijke felicitaties gedaan aan president Chandrikapersad Santokhi voor diens verkiezing tot staatshoofd van Suriname.
Ambassadeur Mahender Singh Kanyal bracht de felicitaties dinsdag over waarbij hij namens premier Modi ook een partij medicatie en personal protective equipement overhandigde aan president Santokhi. De Surinaamse regeringsleider nam de geste op het presidentieel paleis in ontvangst uit handen van de diplomaat.
Aangegeven werd dat de aanpak van Covid-19 in Suriname India niet is ontgaan. De geste is bedoeld om hierin een bijdrage te leveren, dat niet alleen, maar ook vanwege de goede samenwerking tussen de twee natieën. De spullen werden door president Santokhi ter plekke overhandigd aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De distributie van de spullen zal vanuit dit ministerie geschieden.
Ambassadeur Singh Kanyal gaf aan dat India ook te lijden heeft onder de Covid-19-pandemie. Echter heeft het land, gezien het minst aantal besmettingen en meest aantal genezen verklaarde personen recent, de situatie nu goed onder controle. De diplomaat zei dat zijn land altijd haar ondersteuning zal geven om verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Hij merkte op dat Suriname ook bewezen heeft Covid-19 onder controle te kunnen houden.
President Santokhi benadrukte dat het punt waar Suriname nu staat wat COVID-19 betreft, van ons vraagt zeer oplettend te zijn. De geste komt volgens hem net op tijd en kan volgens het staatshoofd helpen verdere verspreiding tegen te gaan. “Het virus kent geen groot of klein noch religie. Het geeft ons een wake-up call en moet vooral onder controle worden gehouden.”
De president merkte ook op dat moet worden nagegaan hoe over te gaan tot normalisering. Hij sprak verder zijn dank uit aan ambassadeur voor de geste van premier Modi.
Minister Amar Ramadhin sprak van een nieuw partnerschap dat begint met elkaar helpen. “Namens de Surinaamse gemeenschap bedanken we u voor deze geste,” aldus de bewindsman, die liet optekenen dat er heel gauw een team wordt ingesteld om Covid-19 beter aan te pakken.

OOK INTERESSANT
Man op vissersboot aangehouden met grote hoeveelheid drugs